53087
Book
In basket
Po zagłębieniu się w treść książki "Ultraprzetworzeni ludzie. Dlaczego wszyscy jemy rzeczy, które nie są jedzeniem... i czemu nie możemy przestać?" już nigdy nie spojrzysz na żywność tak, jak wcześniej. Pozycja ta nie zachęca ani nie zniechęca do podjęcia konkretnych kroków, a jedynie zmusza do refleksji nad naszymi codziennymi wyborami. Jej celem jest uświadomienie społeczeństwa w kwestii tego, jak naprawdę działa współczesna branża spożywcza. Znajdziemy w niej wiele informacji na temat żywności wysokoprzetworzonej oraz jej wpływie na funkcjonowanie ludzkiego organizmu, a także kondycję naszej planety. Poznamy kontrowersyjną tezę autora książki, zgodnie z którą ultraprzetworzona żywność uzależnia i obraca wniwecz wszelkie działania mające na celu zachowanie zdrowia i zbudowanie sylwetki. "Ultraprzetworzeni ludzie" to również holistyczne spojrzenie na rynek konsumencki, opleciony mackami zachłannych korporacji, które manipulują ludźmi na wielu poziomach, począwszy od badań naukowych, skończywszy na podstępnym marketingu.
Availability:
Szynwałd - Wypożyczalnia
All copies are currently on loan: sygn. 613.2:664 (1 egz.)
Notes:
General note
Tytuł oryginału: "Ultra-processed people : why do we all eat stuff that isn't food... and why can't we stop?".
Funding information note
Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego w ramach realizacji Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0 na lata 2021-2025 (dotyczy egz. 0020-30859).
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again